Hein Smit - Smit Pensioenconsultancy

HEIN SMIT BPLA

Hein Smit is een zeer ervaren pensioenprofessional met een uitgebreid relatie netwerk in de regio Noord-Holland. Specialist in pensioen voor ondernemers en hun personeel.

Ruim 30 jaar ervaring als pensioenadviseur bij gerenommeerde bedrijven als Delta Lloyd, Unirobe Meeus Groep, Rabobank, ABN AMRO, Hooge Huys Pensioenen en Generali. Afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam) BPLA – Fiscaal Pensioenrecht.

ACHTERGROND

Hein Smit (1959) studeerde in 1981 af aan de Pedagogische Academie in Haarlem. Na zijn opleiding als onderwijzer maakte hij de overstap naar advisering in verzekeringen. Hij is ruim 30 jaar werkzaam in de branche waarvan de laatste 20 jaar op het terrein van directiepensioenen en pensioenregelingen voor groepen werknemers. Hij heeft commerciële en leidinggevende ervaring bij diverse banken, verzekeraars en intermediairs.

Hein is ondernemend en mensgericht en heeft het vermogen zich te verplaatsen in de denkwereld van de klant en vanuit daar toe te werken naar een advies dat passend is. Hij is een bruggenbouwer en bemiddelaar bij uitstek en kan door zijn pedagogische achtergrond de belangen van zowel de werkgever als de werknemer goed inschatten en vertalen. Kernkwaliteiten van Hein zijn betrokkenheid, kennis en ervaring en zijn grote sociale verantwoordelijkheid.

VISIE

Pensioen is een onlosmakelijk onderdeel van arbeidsvoorwaarden. Werkgevers en Directeur Grootaandeelhouders komen er niet omheen om zich hierin in te lezen en zich te verdiepen, echter tijd en inzicht in de materie ontbreekt veelal om een weloverwogen keuze te maken.

Het pensioennieuws is de laatste jaren vaak in beeld geweest met o.a. de woekerpolissen, de beloningssystematiek voor de adviseurs, afstempelen van “gegarandeerde” pensioenuitkeringen, verlaging van pensioenrechten van werknemers en het beëindigen van pensioenopbouw in eigen beheer. Daarbij komt dat verzekeraars en pensioenfondsen nog steeds niet uitblinken in heldere, transparante en begrijpelijke communicatie.

Tenslotte is er nu een trend dat verzekeraars en banken steeds meer overgaan in one-stop-shopping advies: Gestandaardiseerd advies voor complexe financiële producten. Klanten hebben niets meer te kiezen en krijgen maar één product aangeboden. Standaardadvies prefereert nu voor maatwerk. Deze omslag is ontstaan door o.a. de administratieve eisen die de AFM aan de verzekeraars en adviseurs heeft opgelegd en het verbod op provisie. Maatwerk is daardoor niet winstgevend voor verzekeraars.

Werkgevers en Directeur Grootaandeelhouders hebben onvoldoende inzicht in al deze wettelijke veranderingen en zoeken naar informatie om op basis daarvan keuzes voor de toekomst te kunnen maken. Zij hebben behoefte aan onafhankelijk en deskundig advies en zijn op zoek naar een oplossing die passend is voor hún bedrijf.

Hein kan deze vertaalslag wél maken door arbeidsvoorwaarden, juridische- en fiscale wetgeving om te zetten in pensioenoplossingen Bovendien heeft hij het vermogen deze ook in begrijpelijke taal uit te leggen aan ondernemers en werknemers.

“Ik heb Hein leren kennen als een zeer gedreven specialist. Hij wil het beste voor zijn client. Zijn vakkennis ligt op hoog niveau.”

BILL KAANDORP , SLEGT FINANCIELE DIENSTVERLENING BV

“Hein heb ik leren kennen als een zeer deskundige en integere adviseur. Ik heb met heel veel plezier met hem samengewerkt: klanten zijn bij hem in goede handen”

JOHAN KOELEMAN

Ik kijk met veel plezier terug op de de periode waarin met Hein heb mogen samenwerken. Dat komt vooral door zijn aanstekelijk enthousiasme, gedrevenheid en kennis van zaken Hein is wars van politiek gedoe, open en eerlijk, kortom een positief-kritische vakman die hoge eisen stelt aan zichzelf, maar ook aan zijn omgeving.

Albert Wetemans, Personal Coach Mkb

PARTNERS SMIT PENSIOENCONSULTANCY

SMiT Pensioenconsultancy is steeds op zoek naar partners met dezelfde kwaliteitseisen en diensten die complementair zijn aan die van zijn eigen bedrijf. Samenwerken, met als doel gezamenlijke relaties optimaal van dienst te zijn.